Installatieadvies en akoestiek

Voor installatieadvies bent u aan het juiste adres. Wij leveren zelf geen installaties en hebben geen belang bij welk product dan ook. Wij onderzoeken alleen de toepassing en doen suggesties voor een verstandige aankoop.

image

Bij veel toepassingen gaat het helemaal niet om de duurste apparatuur. Bij geluidskwaliteit en functionaliteit zit de eerste winst vaak in een goede opstelling en een goede afregeling. Zo verdient u een advies snel terug. Indien gewenst helpen wij u met de aankoop, het aansluiten en de gebruiksinstructies.

We hebben ervaring met storingzoeken en optimalisatie van installaties in theaterzalen, in de horeca en in winkels. Maar ook met (audiofiele high-end) Hifi of home-audio systemen. Omdat de fabrikant daarvan de akoestiek van de luisterruimte niet kent, komen hele mooie en dure installaties soms niet goed tot hun recht.

Bij het oplossen van problemen streven we er altijd naar eenvoud. Naar minimale aanpassingen en een maximaal hergebruik van aanwezige apparatuur en bekabelingen.
Indien nodig kunnen we een installatie afregelen op basis van metingen (akoestiek, crossovers, fasecorrecties en frequentierespons).

Geluidskwaliteit is niet moeilijk. Er zijn alleen veel factoren waar je rekening mee moet houden (functie, akoestiek, componentkeuze, opstelling en afregeling). Daarmee is optimalisatie een typisch 'roadmap' probleem: als je de weg weet te vinden is de reis een vrijwel rechte lijn. Maar als je zomaar wat dingen doet, zijn er ineens wel héél veel afslagen waar je de verkeerde keuze kunt maken...

Wij helpen graag!